redakce |

Ohlédnutí za hokejovým víkendem 12.-13.10.2024

O víkendu vyjely na led k mistrovským utkáním tři mládežnické kategorie. Mladší žáci přivítali na domácím ledě tým z Boskovic, starší žáci změřili síly s brněnským celkem HCM Warriors. Přípravka 3. třídy vyrazila na svůj první turnaj v minihokeji v této sezóně na stadion v Hodoníně. Jaké dojmy to zanechalo a jak to všechno vlastně dopadlo, najdete v tomto souhrnném článku.

Starší žáci - Liga starších žáků „B“

4. kolo, neděle 13. 10. 2024 10:15, ZS Rosice
HC Zastávka – HCM Warriors Brno 1:8 (0:1, 0:6, 1:1)
Podrobnosti k utkání (včetně ohlasu trenéra) zde.

Komentář k utkání nám poskytl vedoucí družstva Slavomír Kubánek:

"Starší žáci přivítali na domácím ledě dalšího silného soupeře a to HCM Warriors Brno.

V první třetině se kluci snažili plnit taktické pokyny trenéra a značně komplikovali soupeři přechod do útočného pásma. Pokud neuspěl jeden hráč, hned zde byl spoluhráč, který vypomohl. U mantinelů bylo poznat, že naši kluci soupeře jen tak nikam nepustí. A tomu odpovídal i výsledek po první třetině 0:1!

Ve druhé třetině jsme si nechali dát 5 gólů, což byla škoda. Ale bylo to jen o tom, že kluci přestali být důslední a asi zde částečně hrála roli i únava, protože souboje byly fyzicky náročné a kluci se snažili vracet, aby nedocházelo k přečíslení.

V přestávce trenér opět zopakoval co od kluků čeká a ve třetí třetině byl obraz hry opět velmi sympatický a plný drobných soubojů. Soupeř měl opět problém s přechodem do našeho pásma. Navíc v 45. minutě jsme skórovali po velmi pěkné střele. Nebýt 2. třetiny, ve které kluci zvolnili, byl by konečný výsledek velmi sympatický.

Ale je vidět, že se tým posouvá a poslouchá požadavky svého trenéra. Což je velkým příslibem do dalších zápasů. Jsme teprve na začátku sezony a tým určitě půjde nahoru.

Holky v bráně odvedly taky dobrou práci, protože celkem měly 52 zákroků. Jen tak dále!"


Mladší žáci - Liga mladších žáků "B"

3. kolo, sobota 12. 10. 2024 10:00, ZS Rosice
HC Zastávka – SKMB Boskovice 8:5 (1:2, 5:1, 2:2)
Podrobnosti k utkání (včetně ohlasu trenéra) zde.


Přípravka - 3. třída

Mistrovské utkání má za sebou i naše přípravka. V rámci turnajového systému minihokeje má odehrané dokonce zápasy dva. Svůj pohled na průběh utkání s EAC Juniors Capitals a Hodonínem nám přiblíží Petr Glotzmann:

"K prvnímu turnaji odcestovali třeťáci (ročníky 2016 a 2017) do Hodonína na tamní stadion Václava Nedomanského. V prvním zápase proti Vídni jsme prohrávali už hrozivých 0-5, ale nakonec jsme zápas otočili a oslavili těsné vítězství. Ve druhém utkání se nám postavili domácí z Hodonína a na ty už nám nezbyly síly a prohráli jsme. Odvážíme si tak bilanci 1-1. Premiéru v soutěžním utkání si v brance odbyl Ondra a byl to pro něj opravdový křest ohněm. O dalším víkendu hrají naše přípravky v neděli ve Znojmě (roč. 2014, 2015, 2016) a v Hodoníně (roč. 2017, 2018)."

Aktuální články

Program zápasů 19.10.-20.10.2024

Víkendový program bude opět plný hokeje, do hry zasáhnou starší i mladší žáci a přípravky 4. a 2. třídy. Pro naše druháky to bude v...

Program zápasů 12.10.-13.10.2024

O víkendu vyjedou na led ke svým mistrovským utkáním starší a mladší žáci a tým přípravky 3. třídy. Níže najdete přehled zápasů...

Starší žáci zvítězili v Boskovicích

Po porážce v prvním kole Ligy starších žáků s Kometou Brno si naši svěřenci spravili chuť v Boskovicích, odkud si v neděli přivezli...